Cisnadioara

          Satul Cisnadioara se situeaza la 10km de municipiul Sibiu si la 2 km de orasul Cisnadie. Se afla in zona de deal, iar asezarea este în panta lina.

          In departare poti admira Muntii Cibin, iar singurul varf stancos din sat se afla in partea de Sud, unde este amplasata Biserica Fortificata a Sfantului Mihail, una dintre principalele atractii turistice ale zonei. Aici se organizeaza deseori expozitii sau spectacole de teatru, cetatea fiind cunoscuta pentru o acustica impresionanta.

          In centrul satului se afla Biserica Evanghelica, unde veti gasi un monument inchinat soldatilor cazuti în Primul Razboi Mondial si o fantana. Lacasul adaposteste, se asemenea, cea mai veche orga cu tuburi functionala din Transilvania, care dateaza din anul 1723. Instrumentul a fost restaurat si modernizat, aprovizionarea cu aer facandu-se printr-un sistem electric de ventilatie.

          Atractiile naturale sunt, însa, cele mai cunoscute atunci când vine vorba de zona Cisnadioara. Traseele montane catre Lantul Cibin incep de la 400-500m distanta de sat, iar traseul care împrejmuieste satul este optim pentru plimbari cu bicicleta.